Razendsnel terugverdiend

De X-Entry kost 1999 euro: een bedrag dat u waarschijnlijk binnen twee weken terugverdient! Het systeem voorkomt omzetverlies door onnodige wachtrijen en bespaard daarbovenop op personeelskosten, doordat het systeem onbemand werkt.
Als u niet over een dergelijk systeem beschikt, moet u óf personeel inzetten óf werken met een niet-intelligent systeem, zoals een bordje met de tekst ‘max X personen’. Mensen moeten dan zelf tellen, maar kunnen vaak niet zien hoeveel mensen al binnen zijn, twijfelen of ze naar binnen kunnen en veroorzaken zo een onnodige wachtrij. Een wachtrij kost zeker klanten, want met anderhalve meter afstand zijn de rijen al snel best lang…

In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van 2 gemiste klanten per uur, met een openingstijd van 9 uur per dag en een gemiddelde omzet van 15 euro per klant. Dat is een inkomstenderving van 270 euro/dag en daarmee waarschijnlijk een winstderving van 135 euro per dag. De terugverdientijd van de X-Entry klantenteller is dan (1999:135) minder dan 15 dagen!

Dan is er nog de besparing op personeelskosten, dat anders de toegangsregels moet handhaven. Dat zal al snel enkele tientjes per dag belopen. De terugverdientijd is vaak dus nog veel sneller dan 15 dagen.
“Wij gebruiken mandjes om te tellen”
Sommige winkels werken met een systeem waarbij een beperkt aantal winkelmandjes beschikbaar is (gelijk aan het aantal klanten dat in de winkel aanwezig mag zijn). Echter, in de praktijk blijven mandjes bij de kassa achter, omdat ze eerst nog schoongemaakt moeten worden. Op die manier is het lastig om steeds precies het juiste aantal de mandjes beschikbaar te hebben voor nieuwe klanten. Gevolg: minder klanten in de winkel en dus omzetverlies. Bovendien kunt u op deze manier niet aan handhavers laten zien dat u het toegestaan aantal aanwezigen echt onder controle heeft. Met de X-Entry kunt u dat met één druk op de knop direct aantonen.